top of page

Sós Panna

Magyar, osztálykísérő (9.)

Sós Panna vagyok, magyartanár. Pályakezdő magyartanár. Ősz hajszálaimból másra lehetne következtetni, de még csak harmadik éve tanítok, a Regiben kezdtem a tanári pályámat.

Mikor 18 éves koromban elkezdtem a magyar szakot az ELTÉn, tudtam, hogy tanítani akarok. Aztán valami eltérített, elhalványult bennem ez a szándék. Multiknál dolgoztam, forgatókönyvíró diplomát szereztem a Filmművészeti Egyetemen, született három lányom, mindhárman a Csillagberekbe járnak – Waldorf szülő lettem. Egy nap, 2018 nyarán megláttam egy hirdetést, amiben magyartanárt kerestek egy Waldorf gimnáziumba, ugyan pont ez az állás nem lett az enyém, de egyik dolog következett a másikból, és a Regiben bizalmat szavaztak nekem. Hálás vagyok érte.

Az összes munka közül, amit valaha végeztem, a tanítás a legnehezebb, és ezt szeretem a legjobban. A tanórákat – a diákokkal való együttlétet elképesztően intenzív, sűrített időként, kitüntetett jelenként élem át. Az, hogy ott jó(l) legyek, hogy a diákoknak adni tudjak, olyan fontos, hogy ez szinte automatikusan hozza magával a változásokat az egész életemben, kénytelen vagyok rengeteget tanulni (mindenféle értelemben), egyre jobban megerősödni, jobb emberré válni. Ezen dolgozom.

20201124_132726.jpg
bottom of page