top of page

Javier Zambrano

Spanyoltanár

Javier Zambrano vagyok, zenekari igazgató és zenei, művészeti, szociális és spanyol nyelvoktató. Zene szakos alapképzéssel, zenekari karmesteri specializációval, felsőoktatási (egyetemi) mesterképzéssel és tanári képesítéssel.

Zenészként abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy szimfonikus csoportokkal dolgozhattam együtt Venezuelában, Kolumbiában, Magyarországon és Spanyolországban. Koncerteztem Európa, Amerika és Ázsia országaiban, és a világ különböző szegleteibe vittem a zenét. Az "El Sistema" program és az UNICEF jóindulatának nagykövete voltam, zeneoktatási projekteket vezettem a szegénység, az erőszak, a betegségek és a diszkrimináció által a gyermekekre nehezedő akadályok leküzdésére.

Több mint 10 éves tanári tapasztalattal zenei és művészeti oktatási programokat vezettem, új programokat dolgozva ki a tanórán kívüli oktatási folyamatokhoz. Tanárként dolgoztam főiskolákon és iskolákban Venezuelában, Kolumbiában és Magyarországon, általános-, közép- és középiskolás diákokkal dolgoztam, valamint tanár voltam középiskolákban és tanárképző egyetemeken. Tanulmányi tanácsadóként is voltam oktatási intézményekben, tapasztalataimat átfogó oktatási programok tervezésében és lebonyolításában nyújtottam.

Az (El Sistema) tapasztalattal rendelkező oktatási szakemberként mélyen megértettem a tanulók átfogó fejlesztésének fontosságát, ami lehetővé tette számomra, hogy pedagóguként fejlődjek az oktatási folyamatokban és módszertanában, mint például a Waldorf-módszertan, a természettel való kapcsolat fontosságának megértése, az egyes tanulók egyéni ritmusának tisztelete és az emberi fejlődés holisztikus megközelítése. Éppen ezért jelenleg spanyol nyelvtanár vagyok a budapesti Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban.

20201124_132726.jpg
bottom of page