top of page

Gábor Erika

Angol nyelv

Kisgyerekkorom óta éreztem, hogy tanárnak születtem. Már nyolcévesen elhatároztam, hogy tanár leszek, 14 évesen pedig az is eldőlt, hogy középiskolai nyelvtanár.

Érettségi után a debreceni KLTE orosz-angol szakán kezdtem meg tanulmányaimat, de végül az ELTE angol nyelvtanár szakán szereztem diplomát. Már az egyetemi évek alatt is tanítottam nyelviskolákban ill. magántanárként, majd tanulmányaim befejeztével az újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban, később a Lauder Javne Gimnáziumban dolgoztam; utóbbiban 6 évig nyelvi munkacsoportvezetőként és igazgatóhelyettesként is.

A tanulás, folyamatos fejlődés mindig is fontos volt számomra, ezért elvégeztem egy másoddiplomás közgazdász képzést a BGE marketing szakán, illetve egy 3 éves coach-kineziológus képzést az Európa Akadémián, valamint tanítási gyakorlatvezető mentorképzést az ELTÉ-n.

2002-től 2019-ig a versenyszférában dolgoztam: párhuzamosan több helyen is szabadúszó nyelvtanárként, nyelviskolában szakmai vezetőként, 10 évig a Via Lingua nemzetközi nyelvtanárképzésben trénerként és kurzusvezetőként, 8 éven át egy budapesti nyelviskola igazgatójaként, végül 4 évig egy gyógyszerforgalmazó cégben marketing vezetőként.

2019 szeptemberében tértem vissza a középiskolai életbe, ahová mindig is tartoztam, ahová a felnőttképzésben eltöltött idő alatt állandóan visszavágytam. A diákok között újra elememben vagyok; csodálatos napi feladatként élem meg, hogy részese vagyok az életüknek, és reményeim szerint pozitív hatással lehetek nyelvi és szellemi, lelki fejlődésükre egyaránt. A REGI mint közösség pedig pontosan az a közeg, ahová úgy érzem, hazataláltam.

Egy leánygyermekem született, aki pszichológusként végzett a Pázmányon, de jelenlegi párkapcsolatomban öt másik „gyermek” és immár 3 unoka is több mint 15 éve része az életemnek.

Hobbim a társastánc - amit gólyatáborban már tanítok is - illetve a heti bridzspartik, agyi tréning gyanánt, valamint a rendszeres jóga, túrázás, biciklizés testem-lelkem karbantartására. Szívesen olvasok, főzök, kertészkedek maradék szabadidőmben, de egy jó mozi, koncert és színház is elengedhetetlen a lelki egyensúlyomhoz, amit törekszek fenntartani, hogy munkámat még sokáig szeretettel és örömmel végezhessem.

20201124_132726.jpg
bottom of page