top of page
IMG-20240528-WA0013.jpg
IMG-20240528-WA0009.jpg
IMG-20240528-WA0005.jpg

Outdoor Learning and Adventure Education
Tenerife, Spanyolország, 2024. május 26 - június 1
 az Erasmus Learning Academy szervezésében

Hatalmas élményt adott számomra Tenerife különösen változatos, színes, trópusi, egzotikus szigetén ez a továbbképzés! A képzés helyszíne Puerto de la Cruz volt, az északi part régi halászfaluból lett csodás hangulatú kisvárosa. A program gyakorlatilag teljes egészében a szabadban zajlott. A belváros szép parkjaiban, majd a közeli tengerpartokon, strandokon kapott a 15 fős nemzetközi tanárcsoport csapatépítő, vagy egyéb a diákokkal is végezhető feladat-ötleteket. Sok játék volt, mozgással, kreativitással és némi fejtöréssel.

A program részeként 2 napot nagyobb kirándulással töltöttünk. Egyik napon az Anaga hegység változatos tájait és növényzetét tanulmányozhattuk. A sziget észak-keleti oldalán tengerszintről indulva, ahol gyakorlatilag félsivatagi növényzet tarkította csak a nagyrészt üres, színes sziklákat, kb. 800m szintemelkedéssel felértünk egy mohákkal és páfrányokkal teli, sűrű, nyirkos babérerdőbe. Az út során rengeteg különféle vulkanikus kőzeten jártunk, másztunk felfelé, a megszilárdult lávaköveken túl sokféle törmelékes kőzet vett körül minket. A másik túránk a hatalmas vulkánhegy, a Teide kalderájába vezetett. Itt megismerhettük a sziget keletkezésének és fejlődésének az alapjait és egy szinte marsbéli tájon járva szívhattuk magunkba egy szunnyadó vulkánóriás esszenciáját. Földrajz szakosként nekem ezek a kirándulások különösen sokat adtak szakmai szempontból is!

Nagy élmény volt a több különféle európai országból érkezett kollégával is megismerkedni és olykor komoly szakmai beszélgetéseket folytatni egy-egy pohár ízekben gazdag helyi bor mellett. Szabadidőnkben pedig igazi pihenésre, sok úszásra, hullámokban ugrálásra és napozásra is volt lehetőség. Valóban feltöltődve érkeztem haza!

Gallai Ditta

20240613_120439.jpg
bottom of page