top of page
boals4.jpg
boals7.jpg
boals9.jpg

Boal's methodology in Education
Pula, Horvátország  2023. júliuss 7-15
a Hrvatska udruga pripovjedaca „PriCalica" szervezésében

A kurzus arról szólt, hogyan építhetjük be a drámát, a Fórum színházat az oktatásba. Célja az volt, hogy különböző készségeket és képességeket fejlesszen változatos tanulási technikákkal és játékos feladatokkal, amelyek segítségével az egymás iránti toleranciát, tiszteletet és a helyes konfliktus kezelést lehet elsajátítani.

Célom az volt, hogy ezeket a technikákat minél jobban megtanuljam. A kurzus emellett lehetőséget kínált arra, hogy fejlesszem szociális kompetenciámat, valamint problémamegoldó, előadói készségeimet és kreatív és kritikai gondolkodásomat.

A képzésen középiskolai tanárok vettek részt, akiktől tapasztalatcsere révén szintén értékes pályaorientációs gyakorlatok elsajátítására kerülhetett sor.

Fakultatív kirándulásként ellátogattunk Vrsar és Rovinj városába.

A kurzuson részt vevő tanárai különböző oktatási intézményekből érkeztek más-más problémákkal, eltérő angol nyelvtudással. Ez nagyon jó alapot adott arra, hogy a kulcsfontosságú értékeket-tolerancia, empátia, tisztelet- a gyakorlatban is magunkévá tegyük valamint próbáljuk megtanulni a helyes konfliktus kezelést. A gyakorlati és játékos feladatok során szociális, nyelvi, problémamegoldó, előadói és kreatív készségeinket is kamatoztathattuk.

Email címet cseréltünk mindenkivel, és barátságok is szövődtek, amelyek a későbbi nemzetközi együttműködéseket és kapcsolatépítést is elősegítik.

Motiváltabbá váltam, hogy minél több nemzetközi projektben részt vegyek a jövőben.

Sólyom Csaba

 

bottom of page