top of page

Emil Molt Alapítvány

A 2013. augusztus 16-án létrehozott Emil Molt Alapítvány iskolánk, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium és AMI fenntartója. Nevét, Emil Moltról kapta, aki 1919. április 23-án a Waldorf Astoria cigarettagyár tanács ülésén (előtte Rudolf Steiner előadást tartott ezért jelen volt) bejelentette, hogy egy iskolát szeretne indítani és felkérte Steinert ennek vezetésére. Molt később ezt a napot nevezte az első Waldorf-iskola születésnapjának.

Az alapítvány elnöke a kezdetek óta Jörg Rudolf, a kuratórium jelenlegi tagjai Sinka Magdolna és Villi Angéla. A Felügyelőbizottság tagjai Gajewszky Zoltán, Kálmán Kristóf és Stverteczky András.

 

Az alapítvány célja:

Az alapítvány célja olyan regionális Waldorf-középiskola fenntartása, mely nem elszigetelten, pusztán oktatási intézményként, hanem egy szellemi kutatóműhelyekből, pedagógiai, kulturális és gazdasági tevékenységeket folytató egységekből felépülő hálózat tagjaként működik.

 

Az iskola küldetése

Iskolánkban úgy akarunk dolgozni, hogy az eredeti eszme a mai kornak megfelelően működhessen általunk. Alkotó módon szolgáljuk azokat, akik a jelenben a jövő társadalmát magukban hordozzák. Egy olyan bizalommal átszőtt térben, melyben az emberi képességek és kezdeményezések önállóan kibontakozhatnak.

bottom of page