13-os hírek

December 12. - Országos, online pályaválasztási nap

Egy különleges lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmét, amivel segíteni szeretnénk a diákokat ebben a nehéz helyzetben. Meleg szívvel hívjuk meg iskoláját a december 12-én, szombati munkanapon megrendezésre kerülő ingyenes, online pályaválasztási napra, melyet a diákok otthonról is követni tudnak. Célunk, hogy idén is legyen alkalmuk inspirálódni és tájékozódni a pályaválasztás kapcsán az online eseményünk alkalmával.

PROGRAMLEÍRÁS
• olyan izgalmas szakmákkal, és előadókkal készülünk, mint Gerendai Károly (Sziget Fesztivál, Budapest Park, Costes Downtown alapító) Jelasity Radován (Magyar Bankszövetség elnök, Erste elnök-vezérigazgató), Balogh Péter (NNG és Baconsult alapító, Cápák között befektető) és további 20 elismert szakember, köztük Facebook adatelemző a londoni központból, idegsebész, aki afrikai missziókat szervez és kommunikáló autókat programozó informatikus,
• a legnagyobb szakkollégiumok az egyetemi életről és a szakokról mesélnek,
• az önismeret és a döntéshozás témájában pályaválasztási tanácsadók tartanak workshopot,
• mobil app fejlesztési workshopra is lehet jelentkezni,
• és egy rövid fesztiválnapló kitöltésével reflektálhatnak a diákok a látottakra.
A honlapunkon részletesebben tájékozódhat a programról: https://www.hischool.hu/

Az első forgatási napról készítettünk egy rövid videót, melyben a szakemberek üzennek középiskolás önmaguknak. - Mi nagyon megszerettük, szerintünk remekül átadja az interjúk hangulatát, fogadja sok szeretettel: https://www.youtube.com/watch?v=IshK6MR-EMo

A pandémiás helyzet miatt úgy alakítottuk programunkat, hogy a diákok létszámtól függetlenül, otthonról is követni tudják az eseményt. Olyan fórumon szerettük volna az interjúkat elérhetővé tenni, amit lehetőleg mindenki magabiztosan tud használni, ahová a résztvevők egyszerűen tudnak csatlakozni, és nincs szükség előzetes regisztrációra: ezért választottuk a Facebook–eseményt a program platformjának.

- kérem jelezzék a diákok felé, hogy a programot a Facebook-oldalunkon létrehozott eseményhez csatlakozva tudják majd követni https://www.facebook.com/events/1292859881057221

Továbbtanulás Dániában - decemberi eseményeink

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a külföldön továbbtanulni vágyó diákokat Study in Denmark programunk keretében kínált dániai tandíjmentes továbbtanulási lehetőségekről.

Dániában a nemzetközi diplomát adó teljes egyetemi, vagy főiskolai AP, Bachelor/Master képzés tandíjmentes és angol nyelvű. Több száz különböző szakot és lehetőséget kínálunk, hogy a diákok tandíjmentesen Európa egyik legfejlettebb és legboldogabb országában tanulhassanak tovább. A diploma megszerzése után az elméleti tudáson túl komoly gyakorlati tapasztalattal is felvértezve kerülnek ki a munkaerőpiacra.

A még érettségi előtt álló tanulók Dániában akár középiskolai Pre-IB vagy IB osztályba is sikeres felvételt nyerhetnek. További lehetőség bárki számára, hogy felsőoktatási tanulmányok megkezdése előtt akár népfőiskolai keretek között 3, 6 vagy 9 hónapon keresztül támogatott ösztöndíjjal tanuljon.

Dániai továbbtanulás, konzultációs lehetőség
2020. december 5. szombat 10:00-14:30

Angol nyelvű, nyelvvizsgát helyettesítő tesztírás a dániai felvételihez
2020. december 5. szombat 11:30-13:00

Az érdeklődők további információt a studyabroad.budapest@gmail.com e-mail címen kaphatnak, az általunk képviselt iskolákról és szakokról pedig a www.studyabroad.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Online Nyílt Hét

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idén 2020. november 27-e és december 04-e között rendezi meg az Online Nyílt Hetét.

A www.nyiltnap.hszi.bme.hu oldalon, a ’Regisztráció’ menüpontunk alatt néhány adat megadásával jelentkezhetnek a tanulók a rendezvényre.

Részletes programunkat kérjük juttassa el a diákok részére:

http://www.bme.hu/hirek/20201124/Jovoformalo_ujitasokkal_ismerkedhetnek_meg_a_felvetelizok_a_BME_Online_Nyilt_Heten

Pannon Egyetem Virtuális Nyílt Napok november 30. - december 9.

A Pannon Egyetem a jelen helyzetre való tekintettel nyílt napjait az online térbe költözteti, és interaktív Virtuális Nyílt Napokat tart november 30. és december 9. között. Szeretnénk, hogy minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a továbbtanulni vágyó diákok és szüleik az intézmény által kínált képzésekről és továbbtanulási lehetőségekről.

Kérem, szíveskedjen tájékoztatni intézménye diákjait és szüleiket, valamint pedagógus kollégáit Virtuális Nyílt Napjainkról, és bíztassák őket, hogy bátran regisztráljanak az alábbi linken található oldalon: https://uni-pannon.hu/felvetelizoknek/virtualis-nyilt-napok

Pályaválasztási podcast sorozat

A vírusidőszakban is szeretnénk segíteni a pályaválasztás előtt álló középiskolás diákokat továbbtanulási és pályalehetőségeket bemutató podcast sorozatunkkal.

Az alábbiakban küldjük a továbbtanulási lehetőségeket bemutató adásaink facebook bejegyzéseit. Köszönünk előre is minden megosztási lehetőséget az iskola facebook oldalán, illetve az osztályok online közösségi csoportjaiban.27. adás - Milyen kihívások és lehetőségek várnak rád az ELTE TTK biológus alapképzésén?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3540195156015911

23. adás - Milyen beállítódású diákoknak való a BME fizika képzése?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3440034169365344

21. adás - Milyen lehetőségeket kínál számodra a BME biomérnöki képzése és az ELTE-vel közösen megvalósított biotechnológiai képzése?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3439634782738616

18. adás - Mi az, amit már középiskolásként fontos és érdemes tudnod a BME vegyészmérnöki képzésével kapcsolatban?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3327220323980063

14. adás - Milyen lehetőségek várnak rád hallgatóként az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3235310516504378

8a. adás - Mit tanulnak a jövő űrmérnökei? - Milyen képzések várnak a BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszékén?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3244404008928362

2. adás - Milyen szakmai életút vezethet senior frontend fejlesztő és junior csoportvezető pozícióba?
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/posts/3007202395981859


A facebook oldalunkon konkrét pályalehetőségeket, munkaköröket bemutató további adások bejegyzései is megtalálhatók:
https://www.facebook.com/mienkapalya.hu/

Az adássorozat közvetlenül az alábbi linken érhető el:
https://www.mienkapalya.hu/podcast

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap 2020.12.03.; Pályaorientáció

Ezúton tisztelettel meghívjuk a továbbtanulni vágyó, képzésünk iránt érdeklődő diákokat az ELTE Informatikai Kar online Nyílt Napjára.

Időpont: 2020. december 3. 15 óra

Helyszín: Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel online formában

A Nyílt napon a diákok részletes tájékoztatást kapnak szakjainkról, szakirányainkról, az ösztöndíjakról és a szakmai fejlődési lehetőségekről. Bepillantást nyerhetnek a tanszékeken folyó kutatásokba, projektekbe, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

A Nyílt Nap részletes programja megtalálható honlapunkon: https://www.inf.elte.hu/ny%C3%ADltnap2020

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az alábbi űrlap kitöltésével.

Az ELTE Informatikai Kar minden évben részt vesz a középiskolákban szervezett pályaorientációs napokon. Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel rövid videós prezentációval, kiadvánnyal támogatjuk ezen programokat. Amennyiben Önök is szerveznek ilyen jellegű eseményt, kérem jelezze a molnarszilvia@inf.elte.hu e-mail címen, hogy el tudjuk juttatni a bemutatkozó anyagunkat, kisfilmünket. A felvételizőknek szóló Kiadványunk az alábbi linken található meg: https://www.inf.elte.hu/content/kiadvany-felvetelizoknek.t.2776?m=490

JELENTKEZZ A LEGNEVESEBB KÜLFÖLDI EGYETEMEKRE! MI SEGÍTÜNK!

OXFORD OKTATÁSI KÖZPONT
JELENTKEZZ A LEGNEVESEBB KÜLFÖLDI EGYETEMEKRE! MI SEGÍTÜNK!

Ha külföldi továbbtanuláson gondolkodol, vagy esetleg ez még nem fordult meg a fejedben, de jól tudsz angolul, vagy németül, érdemes néhány percet szánni a lenti prezentációk megtekintésére.
A prezentáció hangot is tartalmaz.
https://www.oxford.hu/

Iparművészeti Restaurátorképzés

A 2021/2022-es tanévben induló specializációk:
• szilikát restaurátor
• papír-bőr restaurátor
• fa-bútor restaurátor

Külön figyelmükbe ajánljuk, hogy a Képzőművészeti Egyetem Nyílt Napja idén az online térben kerül megrendezésre. Ez egy különleges lehetőség arra, hogy az érdeklődő diákok betekintést nyerjenek az Iparművészeti Restaurátor Specializációk rejtelmeibe is. Az élő közvetítés folyamán bemutatkoznak az egyes restaurátorműhelyek, megtekinthetők lesznek restaurálás alatt álló tárgyak is, és oktatóink válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Nyílt Nap
Restaurátor Tanszék, Iparművészeti Restaurátor Specializációk
2020. november 25., szerda, 17:20
https://www.facebook.com/groups/MKENyiltNap2020

Diploma kiállítás 2019
https://artkalauz.hu/alazat-felelosseg-tudas-varazslat/

Felvételi információk
http://www.mke.hu/info/felveteli01.php

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap 2020.12.03.; Pályaorientáció

Ezúton tisztelettel meghívjuk a továbbtanulni vágyó, képzésünk iránt érdeklődő diákokat az ELTE Informatikai Kar online Nyílt Napjára.

Időpont: 2020. december 3. 15 óra
Helyszín: Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel online formában

A Nyílt napon a diákok részletes tájékoztatást kapnak szakjainkról, szakirányainkról, az ösztöndíjakról és a szakmai fejlődési lehetőségekről. Bepillantást nyerhetnek a tanszékeken folyó kutatásokba, projektekbe, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

A Nyílt Nap részletes programja megtalálható honlapunkon: https://www.inf.elte.hu/ny%C3%ADltnap2020

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az alábbi űrlap kitöltésével.

Online Nyílt Hét - Vár a BME!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idén 2020. november 27-e és december 04-e között rendezi meg az Online Nyílt Hetét, amely kiváló tájékozódási lehetőséget ad a pályaválasztás előtt álló diákok számára, ez idő alatt a Műegyetem képzéseinek teljes kínálata megtekinthető lesz.

Az Online Nyílt Hétre minden résztvevő diáknak előzetesen regisztrálnia kell honlapunkon, mert csak így tudják a feltöltött tartalmakat megtekinteni, illetve egyes karok online előadásaiba is így tudnak becsatlakozni! A regisztrációt a mai napon elindítottuk!

A www.nyiltnap.hszi.bme.hu oldalon, a ’Regisztráció’ menüpontunk alatt néhány adat megadásával jelentkezhetnek a tanulók a rendezvényre.