Boldog új évet kívánunk!

Waldorf-saláta – kis rafinériával

Hozzávalók 4 személyre:

2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)

1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)

8-10 dkg enyhén pirított dióbél

½ citrom frissen facsart leve

1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl

175 gr natúr joghurt

2 teáskanál dijoni mustár

1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint: kevés só, frissen őrölt fehérbors

A díszítéshez ¼ gránátalma magjai (elhagyható)

Elkészítés:

A zellert hámozást követően ½ cm széles, 1½ cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm. Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom. A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább ½ órára hűtőszekrénybe helyezem. A saláta kínálható akár üvegpoharakban is, de nagy tálban is asztalra kerülhet. A rendkívül egyszerűen kivitelezhető, remek alapanyagokból összeállított, mégis rafinált ínyencség a szilveszteri mulatság vendégseregét biztosan leveszi a lábukról.

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic