Boldog új évet kívánunk!

December 28, 2016

Waldorf-saláta – kis rafinériával

Hozzávalók 4 személyre: 

2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)

 

1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)

 

8-10 dkg enyhén pirított dióbél

 

½ citrom frissen facsart leve

 

1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl

 

175 gr natúr joghurt

 

 

2 teáskanál dijoni mustár

1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint: kevés só, frissen őrölt fehérbors

A díszítéshez ¼ gránátalma magjai (elhagyható)  

 

Elkészítés:

A zellert hámozást követően ½ cm széles, 1½ cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm.  Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.  Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom.  A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom.  A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább ½ órára hűtőszekrénybe helyezem.  A saláta kínálható akár üvegpoharakban is, de nagy tálban is asztalra kerülhet. A rendkívül egyszerűen kivitelezhető, remek alapanyagokból összeállított, mégis rafinált ínyencség a szilveszteri mulatság vendégseregét biztosan leveszi a lábukról. 

Please reload

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic