top of page

Adventi éneklés

Kedves Szülők, Diákok, Tanárok!

Az Adventi kert meghitt, szép ünnepünk a Waldorf iskolákban, amikor a növekvő fényben készülhetünk gyermekeinkkel, diákjainkkal a közelgő karácsonyra.

Miközben a gyerekek kezükben gyertyával, a sötét aulában spirálban haladnak, a karzatról kórus hangja kíséri őket, ezzel emelve az est ünnepélyességét.

Hívunk titeket, hogy vegyetek részt ebben a közös, több-órás éneklésben! Mivel egyre több osztályunk van, az elmúlt év tapasztalataiból okulva valószínűleg nem egyszerre jön majd az összes diák, hanem két részletben. Ez persze a kórustól is kétszer annyi munkát igényel, fontos, hogy alaposan felkészüljünk.

Kevés olyan esemény van még nálunk, amiben mind a három szereplő együtt, örömmel részt tudna venni, pedig egy gimnázium életében is jó, ha ez minél többször meg tud történni.

A próbák hétfőnként lesznek 18.30-tól a zeneteremben. Három alkalommal: november 21-én, 28-án és december 5-én tudunk így együtt lenni. Az adventi kert december 11-én, vasárnap délután kezdődik 16 óra tájban.

Itt letölthetők a kották egyben: LINK! A tavalyiakhoz újabb dalokat is tanulunk. Aki hangszeren is játszik, és szívesen használná ezt a tudását, kérem, írja ezt meg!

Szeretettel várunk mindenkit; szép lesz nagyon!

bottom of page